78154

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


pan Josef Jiří Menšík --- 7. 12. 2004
Re: Cukr

rafinovaný cukr se vyrábí z nerafinovaného který obsahuje právě ony
nestravitelné látky

Pepan

----- Original Message -----
From: "Vh?jek" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, December 06, 2004 1:00 PM
Subject: Re: Cukr


> Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary
> rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z
> afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem
> bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší
> zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného
> cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při
> zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo
> počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým
> úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo
> zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze
> údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8070


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu